Product filters

keyboard_arrow_down
  • Aigle
  • Blaser
  • Dunlop
  • Härkila
  • Seeland
keyboard_arrow_down
  • Children
  • Men
  • Women
mainVisual

Jaktkängor

Nu är du här på plattformen: Home chevron_right Kängor

Köpa jaktkängor

Ingen jägare klarar sig utan bra kängor. De ska inte bara skydda dig mot väta, kyla och taggar. De ska också vara bekväma att ha på fötterna och ge lederna stöd. Det finns många alternativ, både dyra och billiga.

Märke

För många verkar märket vara en viktig faktor vid valet av jaktkängor. Du kanske redan känner till ett visst märke och därför vill köpa märket igen. Eller kanske du har dålig erfarenhet av ett märke, och därför inte vill köpa det märket.

Oavsett rekommenderar vi att du inte stirrar dig blind på märket, eftersom det finns många bra och användbara kängor av många olika märken. I slutänden handlar det om kvalitet. Erbjuder kängan tillräckligt skydd? Är den bekväm? Dina fötter ska alltid kunna röra sig fritt i kängorna. De ska alltså inte sitta för tajt.

Skydd

Det är också viktigt att foten kan andas i kängan, eftersom du ibland blir på fältet en lång tid när jakten väl är igång. Om dina fötter blir svettiga kan kängorna bli obekväma. Kängorna ska ge bra skydd mot vind och regn, så att du inte har blöta sockor eller trötta fötter trots flera timmars jakt.

Valet

Valet av jaktkängor eller skor beror, så klart, delvis på i vilken terräng du ska jaga. Om miljön är väldigt fuktig kan du också överväga vadbyxor eller fiskestövlar.

Till exempel Dunlop Islay Yacht Boot är en bra känga med utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet. Kängan lämpar sig för alla friluftsaktiviteter och är bekväm och hållbar. Den är tillverkad i kvalitetsläder för extra skydd.

Kängan är utrustad med den särskilda Purofort-materialtekniken. Purofort håller upp till tre gånger längre än vanlig pvc eller gummistövlar. Det finns förstås många andra bra märken som erbjuder utmärkta kängor för jägare, t.ex. Aigle, Harkila och Le Chameau.

Bästa butiker

Registrera